Változz a Consciousness Coaching®-gal!

Coaching, Tudatosság

Van egy olyan belső erő és tudás, amely kivétel nélkül mindenkiben benne él. Te hozzáférsz mindehhez? Egyensúlyban vagy Önmagaddal? Azt az életet éled, amit valóban szeretnél. amire hivatott vagy? Ki mersz állni azokért a dolgokért, amelyek fontosak Neked? Látod a kiutat a nehézségeidből? Látod a céljaidat?

Ha a válaszok többsége ’nem’ vagy ’nem igazán’, akkor se keseredj el! Van megoldás!

Én is számtalanszor átéltem: néha reményvesztett voltam és elkeserdett. Majd megtaláltam, majd újra elveszítettem a kapcsolatot a bennem lévő tudatossággal, amihez sikerült visszatérnem újra meg újra. Nem az a célom, hogy egyre ritkábban billenj ki az egyensúlyodból, hanem, hgy minél gyorsabban visszatalálj önmagadhoz, a belső erőforrásodhoz!

Te már ismered a saját belső térképedet? 

Ahonnan bármikor, bárhonnan újra kapcsolódni tudsz a valódi vágyaidhoz, saját magadhoz? A magodhoz… Saját tapasztalataim segítségül hívásával hiszem, hogy Neked is segíteni tudok,hogy megszerezd azt a tudást, ami visszavezet saját belső bölcsességedhez és erődhöz! 

Mi az a coaching?

A coaching, a coach és a kliens között zajló strukturált beszélgetéseken, módszertani eszközök használatával történő folyamat, melyben a kliens önmaga találja meg a számára megfelelő megoldási alternatívákat, majd a legjobb megoldást.

A coach és kliens kapcsolata a bizalomra épül, és a titoktartás jellemzi. Magát a coaching folyamatot a jövőorientáltság jellemzi. A munka a jelenben folyik. A coaching üléseken zajló kölcsönhatáson alapuló beszélgetések támogatják az ügyfelet abban, hogy egészen konkrét célokat tűzzön ki, a belső erőforrásainak mozgósításával konkrét döntéseket hozzon, és akcióterv készítésével lépest tegyen az általa elérni kívánt célok elérésének, megvalósításának érdekében. 

A coach abban segít, hogy a kliens végig tudjon menni a saját maga által fontosnak tartott változtatás útján, képes legyen döntést hozni, és elérje a kitűzött célját/ céljait úgy, hogy közben mindvégig támogatja őt.

A coach továbbá segít a kliensnek az elért változásokat elfogadni, az életébe beépíteni, és sikeresen alkalmazni azokat.  A coach soha nem a kliens helyett dolgozik, hanem partneri kapcsolatban lehetőségéhez mérten maximálisan támogatja őt a folyamatában, tiszteletben tartva annak döntéseit. A coach nem kész megoldásokat kínál, hanem figyelembe véve a coachee (kliens) egyéni adottságait, tulajdonságait, belső erőforrásait aktív hallgatással, figyelemmel, közben visszajelzésekkel, kérdésekkel, és új erőforrások gyűjtésével igyekszik utat mutatni és segíteni a fejlődést.  

Maga a coaching nem tanácsadás, nem terápia, hanem egy önismereti, önfejlesztő, változási folyamat, melynek célja, hogy az egyéni elakadások megoldódjanak, a képességek, készségek fejlődjenek, a szemléletmód megoldás orientálttá váljon, az egyén kiteljesedjen

A Consciousness Coaching® lényege és célja

A módszerre jellemző, hogy speciális gyakorlatokkal a tudatosság fejlesztése által rövid időn belül nagyon mély változásokat eredményez. A speciális módszert több éven keresztül Belgiumban és Hollandiában, mesterképzés keretén belül sajátítottam el.  A módszert Marc Steinberg a „klasszikus” coaching módszertanból fejlesztette tovább, lényege (egyedisége) pedig abban rejlik, hogy az egyén tudatossági szintjének megváltoztatásával érhetünk el jelentős változást és fejlődést. Ugyanis nem a tudás, hanem sokkal inkább a tudatosság hiánya az, ami meggátolja az egyéneket abban, hogy elérjék céljaikat és kiteljesedettek legyenek életükben. 

A Tudatosság Központú Coaching célja, hogy az emberi viselkedést meghatározó tudat, működési mechanizmusának megismerésével, és a saját felismeréseken keresztül, hozzájáruljon ahhoz, hogy az egyén tudatosabbá, következetesebbé, ez által sikeresebbé váljon. A folyamat során a coach – egyedileg megalkotott protokoll szerint, bizonyos felismeréseket megosztva, továbbá egyedi fejlesztő eszközöket használva – segíti a résztvevőt mindvégig a jelenre összpontosítani, így a jelenben dolgozni, jövőorientált céllal. A coach a coaching folyamat során egy-egy alkalommal mélyebb tudatosságot elősegítő felismerésekkel ismerteti meg a hozzá fordulót, továbbá számos egyedi fejlesztő eszközt használ – mindezekkel támogatja a mélyebb tudatossági szintek feltárását, amelyek mind hatással lesznek az egyén lelki és szellemi fejlődésére egyaránt.

A felismerések abban segítik a klienst, hogy segítségükkel képessé válhat, hogy kívülről tekintsen önmagára és ez által az automatikus viselkedésmintáit (természetesen mindazokat, amelyeken változtatni szeretne) tudatossággal felül tudja írni.

A módszer tartósan segít az elakadások megoldásában; a szakmai és egyéni kiteljesedésben; az egyénben rejlő lehetőségek kiaknázásában; a tiszta kommunikációban; a szükséges magabiztosság elnyerésében; a stressz kezelésében; a célok gyors és hatékony elérésében; valamint egy tudatos és harmonikus élet kialakításában.

A sikeres coaching folyamat eredményeképpen hihetetlen gyors ütemben kiteljesedik az abban résztvevő, megnő tisztánlátása, kreativitása, jól-léte, öntudata és tudatossága is.  

A tudatosság erősítése különösen fontos, mert az egyén általa válik képessé a reális, konkrét vágyai, a kitűzött céljai elérésére, a sejtszintű és tartós változásra, Ennek eredményeképpen a kliens számára lehetővé válik az, hogy azt az életet élje, amiben igazán ki tud teljesedni.  A Consciousness Coaching® kiterjedt eszköztárán túl – az egyéni igényeknek megfelelően – számos egyéb módszert is segítségül hívok a coaching folyamat sikeressége és az egyéni út megtalálása érdekében.

 MIBEN SEGÍTHET A CONSCIOUSNESS COACHING®? 
 • Az egyéni lehetőségek maximális kiaknázásában. 
 • Az egyén erősségei kiemelésében, új készségek fejlesztésében. 
 • A személyes és szakmai fejlődésben, azok sikerességében. 
 • A helyes döntéshozatalban. 
 • A célok gyors és hatékony elérésében. 
 • Időmenedzsmentben és a stressz csökkentésében 
 • A szakmai és magánélet összhangba kerülésében. 
 • A párkapcsolati, családi konfliktusok megoldásában. 
 • A tiszta, mindenki számára érthető kommunikációban. 
 • A megfelelő önbizalom, önmagába vetett hit és magabiztosság elnyerésében. 
 • Egészségtudatos életmód kialakításában, annak rutinná tételében. 
 • Egy teljesebb, elégedettebb, tehát sikeres és boldog élet kialakításában

Megérintett a téma?

 

Zalai-Zempléni Zsófia vagyok, moderátor és mestercoach. Bővebben ide kattintva olvashatsz rólam. Ha úgy érzed, cikkem témája akutális a számodra, ha támogatásra van szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot!

Értesülj elsőként
a friss hírekről!

 

Kevés hírlevelet küldök, azok viszont valóban értékes információkat tartalmaznak. Érdemes feliratkoznod!

error: Content is protected !!