Blog

és egyéb, sajtóban megjelent írásaim

Ifjúsági coaching

Ifjúsági coaching

Amit egy fiatal kezdetben problémaként el meg és kinyilvánít a coaching ülésen, abból a coach, anélkül, hogy bármilyen javaslatot vagy tanácsot adna, egy pozitív jövőkép megalkotására sarkallja őt, ezzel elindítva egy önálló konstruktív, hatékony es tartós változási folyamatot a gondolkodásban.

Mindfulness fiataloknak

Mindfulness fiataloknak

A mindfulness jelentése: tudatos jelenlét. Olyan velünk született képesség, amely gyakorlással előhívható, fejleszthető és elmélyíthető, hiszen a figyelemmel kezdődik minden. Azzal, hogy egy dologra figyelünk a jelen pillanatban, ítélkezés-mentesen. Minderre mindenki képes, de általában nem gyakorolja tudatosan.

Változz a Consciousness Coaching®-gal!

Változz a Consciousness Coaching®-gal!

Van egy olyan belső erő és tudás, amely kivétel nélkül mindenkiben benne él. Te hozzáférsz mindehhez? Egyensúlyban vagy Önmagaddal? Azt az életet éled, amit valóban szeretnél. amire hivatott vagy? Ki mersz állni azokért a dolgokért, amelyek fontosak Neked? Látod a kiutat a nehézségeidből? Látod a céljaidat?

Önmegvalósításról

Önmegvalósításról

A Magyar Coachszemle júniusi lapszámának témája az Egyensúly, az augusztusinak pedig az Identitás volt. A mostani, októberi lapszám az Önmegvalósítás tematikáját járja körbe, amely több szempontból szorosan kapcsolódik az önmegvalósításhoz. Gondoljuk át együtt ezt a mindenki számára fontos témát!

Agresszió- és haragkezelés

Agresszió- és haragkezelés

Stressz, agresszió, harag… a mindennapokban sokszor előforduló, már-már elcsépelt fogalmak, ajánlott kezelésmódjaikkal szinte Dunát lehet rekeszteni. Az alábbiakban bemutatom, hogy a Consciousness Coaching®, amely egy Magyarországon eddig nem ismert coaching módszer, milyen megközelítéssel és megoldási folyamatokkal képes a haragot pozitív hajtóerővé alakítani.

Ki a komfortzónából!

Ki a komfortzónából!

Miután 1992-ben Anthony Steward egy 5,8 m hosszú hajóval körbevitorlázta a Földet, megkérdezték tőle, hogy az útja során mikor érzett leginkább félelmet, amelyre a férfi azt válaszolta: „Amikor az volt az érzésem, hogy nem tartok semerre.”

Családjogi mediáció

Családjogi mediáció

A mediáció (magyarul közvetítés) általánosságban békés úton történő vitarendezési, speciális kommunikációs módszer, amelynek során a felek egy semleges harmadik fél, a mediátor segítségével saját maguk találnak megoldást konfliktusaik kezelésére.

A kismama relaxációról

A kismama relaxációról

A kismama relaxációnak számos olyan előnye van, ami hosszú távon pozitív befolyással bír mind az anya, mind a baba jóllétére, a kettejük kapcsolatára. A nyugodt, szeretetteli, vezetett relaxáció segíti az anyát a babával való kapcsolatfelvételben, az egymással való kommunikációban, odafigyelésben. A baba a méhen belül reagál édesanyja gondolataira, érzéseire, ezekre válaszokat küld.

Testvérféltékenység

Testvérféltékenység

Ha szülő vagy, nyilván arra vágysz, hogy a gyerekeid szeressék egymást, ne rivalizáljanak, és Te is ugyanúgy tudj viszonyulni hozzájuk. A valóság azonban sokszor más. A testvérféltékenység ősidők óta jelen lévő érzés, és mindenhol jelen van- hol kisebb, hol nagyobb mértékben. Nem lehet minden helyzetben ugyanúgy kezelni, mert a testvérek személyisége, a cselekedeteik mögötti érzelmek, motivációk gyökere más és más lehet, de azért Te is tehetsz azért, hogy jó legyen.

Szorongás-hangulat ingadozás kismamáknál

Szorongás-hangulat ingadozás kismamáknál

Számos kismama életének legszebb időszaka kötődhet a várandóssághoz, de olyan is előfordul, hogy ennek pont az ellenkezője igaz. Sajnos a társadalmi elvárások azt kívánják meg, hogy a kismama a kilenc hónap alatt folyamatosan kiegyensúlyozott, boldog és maradéktalanul elégedett legyen. Pedig a hangulatváltozások teljesen természetes velejárói a terhességnek.

Aludj jól!

Aludj jól!

Észrevettem, hogy az utóbbi években egyre több olyan emberrel találkozom, akinek alvásproblémája van. A megszokott alvásritmus felborulásának többféle oka lehet, így a megoldási módok is változatosak.

A férfi

A férfi

A Férfi: az erősebb nem képviselője. Emellett persze gyermek, testvér, társ, apa, munkatárs, családfenntartó, barát, rokon és folytathatnám. Erős, ugyanakkor sérülékeny, mindenképpen sokrétű, és semmiképpen nem beskatulyázható. Mint ahogy senki más sem. Ha azonban erre mégis szükség van, akkor jönnek szépen a férfiaknak a különböző (társadalmi, családi, munkahelyi stb.) elvárásokra adott válaszai- a maguk egyszerű bonyolultságában.

Értesülj elsőként
a friss hírekről!

 

Kevés hírlevelet küldök, azok viszont valóban értékes információkat tartalmaznak. Valóban érdemes feliratkoznod!

error: Content is protected !!